Zavod O

Grad Divja loka je verjetno dobil ime po svoji samotni legi pod Lubnikom v objemu gozda. Zgrajen je bil v zgodnjem 12. stoletju in velja za enega najstarejših gradov na naših tleh. Grad obdan z obzidjem so zemljiški gospodje uporabljali vse do velikega potresa leta 1511, ko je bil porušen.

Sprehod bo v PETEK 12.06.2020 ob 8.30. uri

Dobimo se pred občino v Škofji Loki, kjer se bomo sprehodili do Loškega gradu. Pot bomo nadaljevala do Grebenarja. Čakajo nas razglednata  travnata pobočja in pot, ki zavije v gozd. Pri serpentini za Lubnik bomo zavili na kolovozno pot, ta nas popelje do razgledišča na Kamniško-Savinjske alpe. Sledi kratek spust skozi grapo, kjer se hitro povzpnemo do razpotja, kjer zavijemo desno in pridemo na naš cilj. Privoščimo si počitek in se po isti poti vrnemo nazaj.

Pot je primerna za vse generacije. Ne pozabite na primerno obutev in okrepčilo. Pasji ljubljenčki dovoljeni.  V primeru dežja sprehod odpade! Udeležba na lastno odgovornost!

Za prijavo in več informacij se lahko obrnete na Anito Thapa na elektronskem naslovu  [email protected]. Sprehod  poteka v organizaciji Zavoda O, VGC Škofja Loka. Da vam lahko zagotovimo brezplačen voden sprehod vas vljudno naprošamo, da na zbirnem mestu izpolnite neobvezujočo izjavo o vključitvi v VGC Gorenjske in se podpišete na listo prisotnosti.

Lepo vabljeni!

About the Author