Zavod O

Potok Suha izvira v Čepuljah. V Crngrobu se mu priključi potok Ošovica, ki izvira iz 2 koncev pobočja Planice. Iz Planice izvirata še Mrzli potok in potok Moškrinška grapa. Iz Križne gore izvira Virloški potok, ki se zlije v potok Moškrinška grapa. V gozdu Crngrob izvira še en potok, ki se zlije v Mrzli potok. Potok Suha in Mrzli potok, se združita za betonarno. Škofjeloški gozdovi so bogati s potočki. V gozdu nas presenetijo s svojimi rokavi in mostovi.

 

DOBIMO SE V PETEK 3.7.2020 ob 8.00.uri

V STARI VOJAŠNICI PRED RDEČO OSTRIGO

Zbirno mesto pred Rdečo ostrigo v stari vojašnici v Škofji Loki. Odpravili se bomo v smeri Kamnitnika, skozi travnata pobočja do parkirišča plezalnega društva, kjer zavijemo v gozd Gorajte. Tam se bomo prepustili hoji, ptičjemu petju, občudovali visoko praprot, pojedli kakšno borovnico. Pri kinološkem društvu Ovčar bomo zavili do mostu čez potok Suha, kjer se bomo okrepčali in se vrnili do našega izhodišča. Pot je primerna za vse generacije. Ne pozabite na primerno obutev in okrepčilo. Pasji ljubljenčki dovoljeni. Sprehoda se udeležite na lastno odgovornost. V primeru dežja sprehod odpade!

Za prijavo in več informacij se lahko obrnete na Anito Thapa na elektronskem naslovu  [email protected]. Sprehod  poteka v organizaciji Zavoda O, VGC Škofja Loka. Da vam lahko zagotovimo brezplačen voden sprehod vas vljudno naprošamo, da na zbirnem mestu izpolnite neobvezujočo izjavo o vključitvi v VGC Gorenjske in se podpišete na listo prisotnosti.

Lepo vabljeni!

About the Author