Zavod O

Na vzpetini Krancelj, pod katerim stoji današnji Loški grad, je v srednjem veku stal grad, imenovan Zgornji stolp. S skrbno izbrano razgledno lego je imel nadzor nad širšo okolico mesta in je skupaj z Loškim gradom in gradom Divja Loka sestavljal obrambno mrežo mesta in okolice.

Dobimo se v PETEK 10.7.2020 ob 8.00. 

pred Namo v Škofji Loki

 Zbirno mesto pred Namo v Škofji Loki. Odpravili se bomo v smeri mestnega jedra čez Klobovsovo ulico, do Loškega gradu. Čaka nas strm vzpon čez gozd do ruševin stolpa na Kranclju. Naredili bomo krožno pot nazaj čez Medvedovo dolino. Pot je primerna za vse generacije. Ne pozabite na primerno obutev in okrepčilo. Pasji ljubljenčki dovoljeni. Sprehoda se udeležite na lastno odgovornost. V primeru dežja sprehod odpade!

Za prijavo in več informacij se lahko obrnete na Anito Thapa na elektronskem naslovu  [email protected]. Sprehod  poteka v organizaciji Zavoda O, VGC Škofja Loka. Da vam lahko zagotovimo brezplačen voden sprehod vas vljudno naprošamo, da na zbirnem mestu izpolnite neobvezujočo izjavo o vključitvi v VGC Gorenjske in se podpišete na listo prisotnosti.

Lepo vabljeni!

 

About the Author