Zavod O

[18. 10. 2018 ob 19.00 v Knjižnici Ivana Tavčarja, enota Gorenja vas in 23. 10. 2018 ob 18.00 v gostišču Kašča, Škofja Loka]

Za demenco ne obstaja hitra rešitev v obliki zdravniškega posega ali zdravil in zgolj informacije o demenci niso dovolj za to, da se sprijaznimo, sprejmemo in da lahko pomagamo ljudem z demenco.

Delavnica “Demenca, moja učiteljica” temelji na psihosocialnem pristopu in ne na medicinskem, tradicionalnem. Poteka v obliki pogovora, postavljanja vprašanj in iskanja ustreznih rešitev in odgovorov, ki so pomembni za skupno življenje z ljudmi z demenco. Z znanjem bomo demenco bolje spoznali, jo sprejeli takšno kot je. Spreminjanje našega odnosa do demence bo izboljšalo življenje tistim, ki imajo demenco kot tudi tistim, ki zanje skrbijo, prav gotovo pa bo tudi zmanjšalo strah pred njo.

Delavnico izvaja Ana Cajnko (univ. prof., dipl. soc. del. spec. gerontologije), predsednica društva RESje – prostovoljstvo na področju demence, avtorica programa RESje in priročnikov za svojce oseb z demenco ter avtorica knjige “Demenca, moja učiteljica”.

Delavnica je namenjena vsem, ki se tako ali drugače srečujete z demenco in je BREZPLAČNA. Potekala bo v dveh terminih in sicer 18. oktobra ob 19. uri v Knjižnici Ivana Tavčarja, enota Gorenja vas (Poljanska cesta 87, 4224, Gorenja vas) in 23. oktobra ob 18. uri v gostišču Kašča (Spodnji trg 1, 4220 Škofja Loka).

About the Author