Zavod O, Zavod škofjeloške mladine werd opgericht door de plaatselijke studentenverenigingen van Škofja Loka in 1999, wanneer enkele activiteiten te groot werden om alleen te beheren door de vereniging werd er een vrijwilligersorganisatie opgericht om meer een professionelere draai aan te geven. Zavod O is een vzw en vrijwilligers jongerenorganisatie. Het doel van alle activiteiten is om de kwaliteit van het leven van de jongeren in Škofja Loka gezonder te maken door mee actief deel te nemen aan lokaal culturele en artistieke activiteiten maar ook informatica en informatieve activiteiten.

De bedoeling van de activiteiten is om een platform te creëren waar je pracktische en informatieve vaardigheden kan op doen. Ze moedigen leren, vrijwilligerswerk en werkkrachten, ze stimuleren het levenslang leren en het samenwerken met ouderen door verschillende activiteiten.

Onze Secties
Jeugdcultureel center At Red Oystter
Jeugdcultureel center At Red Oystter bied een divers programma aan jong artiesten, makers en bezoekers vijf dagen per week. De concertzaal biedt een plaats voor muzikale optredens, gast thema avonden, fuiven, theater voordrachten, lezingen en debatten. Hier is ook een groter concertgelegenheid plaats in de tuin van het center en een kelder waar muziekgroepen en dj's kunnen repeteren. Jaarlijks zijn er meer dan 150 evenementen gepland in het center, wekelijks georaniseerd door de lokale jeugd, vertegenwoordigen hun diverse intresses en talenten.
http://ostriga.org
Multimedia Center Pulsar
Multimedia Center Pulsar is een infopunt, dagelijks gebruikt als administratief en jeugd informatieve diensten in Škofja Loka. We zorgen voor gratis internet toegang , computer les, gratis videotelefoon gesprekken, materiaal voor audiovisuele projecten, hulp met het designen van websites, flyers, poster, op de MMC Server beheren we verschillende internet webpaginas van andere non-profit organisaties... Multifunctioneel klaslokaal waar organisatorische en andere vergaderingen kunnen plaats gehouden worden voor alle soorten informeel leren.
http://www.pulsar.si
Art Studio CLOBB
Art Studio CLOBB is een jongeren centrum voor grafische kunsten waar verschillende leeftijden ontwikkelen hun creatieve talenten. Het is gesitueerd in het oude stadscentrum en stelt verschillende artistieke activiteiten in staat – van workshops en lessen tot het individueel creëren van foto's, schilderijen, keramiek en grafisch design.
http://www.ateljeclobb.org
Zavod O International
Zavod O International was opgericht om het doel van de internationale activiteiten uit te breiden. We bieden internationale projecten aan en steunen jongeren die meer actief willen zijn in het buitenland met behulp van het Youth In Action en Erasmus for All Programma.
http://international.zavodo.org
NGO centre for Gorenjska region, 2011-2014
NGO centre for Gorenjska region (Grozd) is een project ontwikkeld om het bemachtigen en ondersteunen van andere NGO's in de regio. We bieden verschillende activiteiten aan voor NGO vertegenwoordigers in een vorm van adviseren en georganiseerde lezingen en workshops. We ondersteunen ook NGO's in het maken van netwerken en maatschappelijke gesprekken.

Vertaald door Wilson Verstreken.
Testimonia

Wilson VerstrekenTijdens mijn EVS-periode in Slovenië zijn mijn professionele vaardigheden op werkgebied en op communicatie gebied enorm gestegen. Dit dankzij de vrijheid die ik kreeg van Zavod O om mij zelf professioneel te ontwikkelen.

Wilson Verstreken, volunteer of EVS project Zavod O – United in Diversity, 2010-2011
Contacten
Zavod O
Mestni trg 20
4220 Škofja Loka
Slovenija
+ 386 40 477 640
[email protected]