Zavod O

Slovenska ljudska dediščina je tisočletja stara. Pri nas zimo še danes odganja stari, strašni, dobri kurent, pomlad prinaša poganski bog Vesnik, ki danes nosi ime Zeleni Jurij. Tudi kresovanje – prastari praznik Sonca – je pri nas še živa šega. Vse te šege so nerazdružno povezane s pesmijo. Med predavanjem bomo veselo prepevali domače pesmi ob misli na čase, ko je bilo ljudsko petje vključeno v vsakdanje življenje na naših tleh. Vsaka pesem ima tudi svoje sporočilo. Tudi temu bomo prisluhnili.

Delavnice bodo potekale na mladinskem oddelku Knjižnice Ivana Tavčarja, v Škofji Loki ob torkih, s pričetkom 21.1.2020 od 10. do 12. ure. Prijave do 20.12.2019!

Več informacij lahko dobite na telefonski številki 040 477 640 od ponedeljka do petka med 10. in 14. uro ali na elektronskem naslovu [email protected]. Delavnica poteka v organizaciji Zavoda O, VGC Škofja Loka. Da vam lahko zagotovimo brezplačen obisk naših vsebin vas vljudno naprošamo, da ob obisku izpolnite neobvezujočo izjavo o vključitvi v VGC Gorenjske in se podpišete na listo prisotnosti.

Lepo vabljeni!

About the Author