Zavod O

PRISRČNO VABLJENI NA PREDAVANJE O METODI EFT (TEHNIKI DOSEGANJA ČUSTVENE SVOBODE), V TOREK, 6.6.2017 in SREDO 21.6.2017 OB 17. URI V DVORANO RDEČE OSTRIGE.

O tokratni temi, nam bo več povedala Pika Rajnar, usposobljena predavateljica uporabe metode EFT.

EFT (Emotional Freedom Techniques – Tehnike doseganja čustvene svobode) je relativno nova ”iznajdba” – njeno delovanje je odkril in objavil leta 1996 ameriški strojni inženir Gary Craig. Metoda je v svojem bistvu zelo enostavna, a hkrati učinkovita, saj ugotovi, da je pravi razlog za naša mnoga in zelo različna neprijetna (ki ob zastajanju v telesu postanejo škodljiva) čustva motnja v telesnem energijskem pretoku. To motnjo tudi učinkovito in hitro odpravi in posledično odpravi tudi nezaželeno čustvo. 

Ker smo ljudje čuteča bitja, so občutki vtkani v prav vse naše odločitve. Ko smo srečni, smo polni energije, poleta, zagona, in ko nas kaj skrbi, se to odraža na vseh področjih našega življenja, čeprav to večinoma poskušamo skriti še celo sami pred sabo. In ker metoda EFT  posega v to področje našega življenja, v občutke, se tako tesno prepleta z vsem, kar sicer že poznamo – vsak si jo priredi svojim potrebam primerno, zelo dobro se dopolnjuje z čist vsemi pristopi za izboljšanje vsakodnevnega počutja – in doda svojo neprecenljivo moč in uspešnost točno tam, kjer jo rabimo – v trenutkih treme, dvoma, strahu, brezvoljnosti, obupa nad spodletelim poskusom, prepričanj da nismo dovolj dobri, da naštejem samo nekaj najbolj pogostih. Prav presenetljivo pa včasih pomaga tudi pri telesnih težavah – alergijah, glavobolih, PMS-u in ostalih težavah, ki imajo velik del svoje korenine v nepredelanih človeških občutkih.