Zavod O

Cerkev Svetega Križa se nahaja na Križni gori z višino 680 m.  Cerkev je bila zgrajena okoli leta 1500. Freske predstavljajo prizore iz legend sv. Urha, patrona cerkve in sv. Korbinijana, ustanovitelja freisinške škofije. V notranjosti jo krasijo trije baročni zlati oltarji iz 17.stol. z beneško-alpskimi prvinami.

Dobimo se v PETEK, 17.07.2020 ob 8.00. uri

pri Mercatorju v Podlubniku

S parkirišča se odpravimo v smeri vas Trnje. Na koncu vasi, zavijemo na kolovoz, kjer kmalu stopimo v gozd. Po 20 minutah vzpona pridemo do zaselka Carvn. Na koncu zaselka se počasi vzpenjamo po poti do gozda. Gozdna poti nas pripelje do lovske koče. Čaka nas še nekaj korakov čez travnik do cerkve Svetega Križa. Razgled nas bo nagradil za prehojeno pot. Pot je primerna za vse generacije. Ne pozabite na primerno obutev in okrepčilo. Pasji ljubljenčki dovoljeni. Pohoda se udeležite na lastno odgovornost. V primeru dežja pohod odpade!

Za prijavo in več informacij se lahko obrnete na Anito Thapa na elektronskem naslovu  [email protected]. Pohod poteka v organizaciji Zavoda O, VGC Škofja Loka. Da vam lahko zagotovimo brezplačen voden pohod vas vljudno naprošamo, da na zbirnem mestu izpolnite neobvezujočo izjavo o vključitvi v VGC Gorenjske in se podpišete na listo prisotnosti.

Lepo vabljeni!

About the Author