Zavod O

Porezen (1630 m) je gora nad Baško grapo, Selško dolino in dolino Cerknice; je najvišji vrh Cerkljanskega hribovja. Z vrha, na katerem stoji velik spomenik NOB, se nam odpre lep razgled na Škofjeloško in Cerkljansko hribovje, Golake, Tržaški zaliv, Spodnje Bohinjske gore in Triglav, ter Karavanke in Kamniško Savinjske Alpe. Vrh ima vpisno skrinjico in žig.

DOBIMO SE V PETEK 31.07.2020 ob 7.30. uri

PRED KMETIJO PODHOČAR (Petrovo brdo-Podporezen)

NAPOTKI DO IZHODIŠČA:Pripeljemo se do Petrovega Brda, od tam nadaljujejo proti jugu, na cesto v smeri Podporezen in ki se prične vzpenjati. Pot nas pripelje višje do križišča, kjer nadaljujemo naravnost oz. rahlo levo ( ob križišču so samo oznake za desno cesto, ki vodijo do kmetije in bližnjemu križu). Strma asfaltna cesta nas pripelje do našega izhodišča kmetije Podhočar. Parkiramo nekaj metrov pod kmetijo! Čas hoje 2 uri. Ne pozabite na primerno obutev, dodatna oblačila, pohodne palice in okrepčilo. Pasji ljubljenčki dovoljeni. Pohoda se udeležite na lastno odgovornost. V primeru dežja pohod odpade!

OBVEZNE PRIJAVE na Anito Thapa na elektronskem naslovu  [email protected]. Pohod poteka v organizaciji Zavoda O, VGC Škofja Loka. Da vam lahko zagotovimo brezplačen voden pohod vas vljudno naprošamo, da na zbirnem mestu izpolnite neobvezujočo izjavo o vključitvi v VGC Gorenjske in se podpišete na listo prisotnosti.

Lepo vabljeni!

About the Author