Zavod O

Hribec je nižji grič nad Puštalom. Na njemu je cerkev Svetega Križa, ki so jo na začetku 18. stoletja postavili puštalski gospodje. Od nje se odpre razgled na Puštal in Škofjo Loko z gradom. Lepo se vidi Lubnik z okoliškimi hribi in za njim Ratitovec. Lep razgled nam nudi tudi na Savsko ravan s karavanškimi vrhovi v ozadju.

DOBIMO SE V PETEK 24.07.2020

OB 8.00 uri PRED NAMO V ŠKOFJI LOKI

Odpravili se bomo v smeri Mestnega trga. Zavili bomo čez tunel Pekel na Spodnji trg. Šli bomo mimo taborniškega doma, čez most Puštal, mimo glasbene šole, kjer se bomo počasi povzpeli na križevo pot do Hribca. Nazaj bomo zavili proti Nacetovi hiši mimo kopališča in prečkali Hudičevo brv. Pot je primerna za vse generacije. Ne pozabite na primerno obutev in okrepčilo. Sprehoda se udeležite na lastno odgovornost. V primeru dežja pohod odpade!

Za prijavo in več informacij se lahko obrnete na Anito Thapa na elektronskem naslovu  [email protected]. Sprehod poteka v organizaciji Zavoda O, VGC Škofja Loka. Da vam lahko zagotovimo brezplačen voden sprehod vas vljudno naprošamo, da na zbirnem mestu izpolnite neobvezujočo izjavo o vključitvi v VGC Gorenjske in se podpišete na listo prisotnosti.

Lepo vabljeni!

About the Author