Zavod O

Influencerji so še posebno v času korona virusa dobili pomembnejšo vlogo pri vplivanju na dobro razpoloženje ljudi. Eden takih je tudi influencer Tomaž Gorec, ki s svojimi prispevki na socialnih omrežjih poskrbi, da se ljudje vsaj malo odklopijo od poplave negativnih informacij.

Influencerji običajno na družbenih omrežjih delijo svoje življenje, tisto s čimer se ukvarjajo, svoje hobije in interese. Influencer je nekdo, ki ima vpliv na svoje številčne sledilce in ljudi, ki ga spremljajo. Influencerji so vse bolj priljubljeni tudi kot marketinški kanal, preko katerega podjetja promovirajo svoje izdelke in storitve.

V času korona virusa so pomembno vlogo odigrali influencerji, ki so obiskovali in raziskovali Slovenijo. Tomaž Gorec, ki je sicer tudi popotnik, ki raziskuje svet, je v letošnjem letu obiskal in predstavil kar nekaj bolj ali manj skritih kotičkov Slovenije. V času, ko smo bili omejeni na potovanja po svoji državi, so bile ideje kam na izlet zelo dobrodošle. Pravzaprav velik delež ljudi niti ni vedel, koliko naravnih lepot premore naša majhna deželica.

Influencer Tomaž Gorec se na svojih potovanjih in izletih vedno oglaša po družbenih omrežjih, kjer ga sledilci lahko spremljajo v živo. Tomaž je znan po tem, da rad raziskuje manj obljudene kotičke, zelo so mu všeč jame, spomeniki, ferate,…skratka vse kar je neobičajno. Zelo veliko promocijo je naredil za kraj, ki prej ni bil toliko znan, po njegovem obisku in vseh prispevkih, ki jih je za ta kraj naredil, pa se je obisk drastično povečal. Celo tako, da so ljudje iz čisto drugih koncev Slovenije hodili tja, kar pa domačinom žal ni bilo všeč.

Ker naj bi influencer vplival na obnašanje drugih, je zelo pomembno, da je tisto kar sporoča iskreno in odkrito. Na ta način si influencer pridobi zaupanje ljudi, kar je veliko vredno. Tudi Tomaž Gorec je znan po tem, da vedno vse poroča iskreno, tako kot je, brez olepševanja izrazi svoje mnenje, in poda svojo oceno popolnoma realno. Njegovi sledilci vedo, da tako kot predstavi neko destinacijo, da je to zagotovo resnično.

Tomaž na vsakem izletu in potovanju posname tudi veliko foto in video materiala, iz vsakega kraja pa vedno objavi tudi video, v katerem poda bistvene informacije določenega kraja. Njegovi videi iz potovanj dosegajo ogromno število ogledov. Ljudje ga imajo radi tudi zato, ker je pristen in preprost. Velikokrat se odloči tudi, da bo s seboj na izlet vzel neko osebo, ki se lahko od njega veliko nauči.

Mogoče se na prvi pogled zdi, da so influencerji brezdelneži, in da samo iščejo medijsko pozornost. A resnica je zelo drugačna. Influencer, ki se na primer ukvarja s potovanji, fotografijo in pisanjem, ima v resnici ogromno dela, saj je po vsakem potovanju potrebno ves material zmontirati, urediti, sestaviti, napisati blog,…

Tomaž Gorec piše svoj blog, ki je nadvse zanimiv in raznolik. Njegov blog zajema več področij, med katerimi vsakdo najde nekaj zase.

Zelo pomemben pri influencerju je tudi stik s svojimi sledilci. Nekateri influencerji ne dajo kaj dosti na to, spet drugi temu posvečajo kar veliko pozornosti. Tomaž je eden tistih, ki si kljub obilice dela, vedno vzame čas za svoje sledilce, jim odgovarja na vprašanja, poda svoje mnenje, jim svetuje. Če si influencer želi pristen stik s sledilci, je to velikega pomena.

Influencerji v Sloveniji so v primerjavi z svetovnimi zelo majhni, v smislu števila sledilcev, a vseeno igrajo pomembno vlogo pri prenašanju informacij na sledilce. Influencer Tomaž Gorec z delitvijo svojih zgodb pomembno vpliva tudi na mlade, ki šele prihajajo v svet digitalizacije.

Zelo pomembno je, da influencerji mladim ne dajejo napačne predstave realnosti, zaradi česar lahko mladi celo zapadejo v depresijo. Influencer naj bi realno predstavil svoje življenje, z vsemi minusi, ki spadajo zraven. In res se v zadnjem času pojavlja trend nekaterih influencerjev, ki na socialnih omrežjih delijo fotografije, ki niso obdelane, in tako pokažejo svojo pravo, pristno življenje.

About the Author