Zavod O

Pozdravljeni,

toplo vas vabimo, da se pridružite mehki grafitarski akciji z naslovom OD MORJA DO VESOLJA, za katero je dala pobudo pletilska skupnost Breja preja in jo bomo izvedli v partnerstvu z Vrtcem Škofja Loka, Zavodom O, Zavodom Škofjeloške Mladine, VGC Gorenjske ter (upamo) tudi z drugimi loškimi organizacijami.

Želimo vas spodbuditi k ustvarjanju – kvačkanju ali pletenju (lahko pa uporabite tudi kakšno drugo tehniko) izdelkov na temo OD MORJA DO VESOLJA. Naj vaša domišljija razpre krila: lahko so ribe, zvezde, ladje, vesoljska plovila, mehurčki, planeti… Na fotografiji lahko vidite primer izdelka, ki že visi na loški ograji.
Ustvarjale in ustvarjali bomo do konca karantene, potem pa se bomo dobili in skupaj razstavili izdelke na javnem mestu v Škofji Loki.

Ročna dela blagodejno vplivajo na naše duševno zdravje. Nekaj o tem lahko v angleščini preberete TUKAJ. S skupnostno akcijo vam sporočamo, da še vedno pripadate skupnosti in da smo tudi na daleč povezani. Prav tako je akcija eden od načinov, da se veselimo konca karantene, saj se bomo takrat zbrali in skupaj razstavili naše izdelke. Tako bo nastal velik skupinski mehki grafit.

Kaj potrebujete: volno oz. ostanke volne (povprašajte naokoli, verjetno ima še kdo zaloge volne, lahko je tudi stara), prejo za ustvarjanje lahko naredite tudi iz starih majic (TUKAJ) ali pa iz starih plastičnih vrečk (TUKAJ) ali pa iz blaga (TUKAJ) .
Če preje zares nimate, prosim pišite Nini na spodnji naslov in bomo uredili brezstični prevzem. Breja preja ima na voljo tudi pletilke, kvačk pa žal nimamo. Z bolj debelo prejo lahko kvačkate tudi s prsti.

Za vsa vprašanja je na voljo Nina Arnuš – preko fb Breja preja ali na elektronskem naslovu: [email protected]

Veseli bomo vaših odzivov, predlogov, idej.

Želimo vam zdrave in ustvarjalne dni.
Nina Arnuš

040 528 387

Zavod Tri
Škofja Loka
www.zavod-tri.org

“Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world; indeed, it’s the only thing that ever has.” (M.Mead)

About the Author