Zavod O

V srednjeveško mesto prihaja odlična (elektro) synth pop zasedba TORUL, ena najprepoznavnejših domačih zasedb v tujini, saj nastopa predvsem v Nemčiji, za njimi pa so nastopi v Angliji, Rusiji, Avstriji, Franciji, koncertirali pa so tudi na Švedskem in Poljskem ter v državah bivše Jugoslavije.

Ravnokar so izdali nov album R=set, ki je tako naslovljen tudi zaradi odhoda prejšnjega vokalista in prihoda novega – Jana Jenka je letos zamenjal Maj Valerij, bend se je na neki način s tem resetiral.

Prvi singel z aktualnega albuma je melanholično – plesna skladba Saviour of Love, z videom v režiji Nine Tratnik.

HELAHIRN je eden od prvakov domačega elektronskega podtalja, ki je po prvencu Play Drums (2013) in albumu Helahirned (2015), maja letošnjega leta izdal svoj tretji album “Lost”. Zaznamujejo ga hipnotične melodije in sci-fijevski analogni efekti. Občutek stare šole in analogne topline.

IZTOK DRABIK JUG je prepoznaven škofjeloški igralec in glasbenik. V njegovi glasbi se poznajo vplivi vseh vrst lomljenih ritmov – od trance-a do downtempa. Inspiriran je predvsem z islandsko elektroniko (Mum, Gus Gus, Bjork).

About the Author