Zavod O

Sredi travnika na hribu v višini 606 m, eno uro peš hoje od Škofje Loke v naselju Sv. Andreja, stoji stara cerkvica Sv. Andreja. Cerkev je tipična poznogotska božjepotna podružnica. Omenja se že 1501. leta. Najstarejši je mrežasto obokan prezbiterij, sklepnika sta figuralna, dva sta ščitka, ostali pa so rože. Konzole so geometrične. Okna za oltarjem so še gotska. 1958 so bile delno odkrite freske v prezbiteriju (Petrov ribolov, Kristusovo bičanje). Vse freske so iz 17. stoletja. Za oltarjem pa so freske Jerneja iz Loke iz 16. stoletja, na desni renesančne iz 17. stoletja. Ladja je bila obokana 1831. leta.

Dobimo se v petek 21.08.2020 ob 7.00 uri  pri tabli Dolina Hrastnica

IZHODIŠČE: Zapeljemo se do Puštala, kjer zavijemo v smeri Hrastnice. Na koncu Puštala opazimo na desni strani tablo Dolina Hrastnica. Tam je manjše parkirišče kjer lahko parkiramo. Pot se počasi vzpenja po kolovozu. Kmalu pridemo v gozd. Pot je lahka in lepo označena. Ne pozabite na primerno obutev in okrepčilo. Pasji ljubljenčki dovoljeni. Pohoda se udeležite na lastno odgovornost. V primeru dežja pohod odpade!

Za prijavo in več informacij se lahko obrnete na Anito Thapa na elektronskem naslovu  [email protected]. Pohod poteka v organizaciji Zavoda O, VGC Škofja Loka. Da vam lahko zagotovimo brezplačen voden pohod vas vljudno naprošamo, da na zbirnem mestu izpolnite neobvezujočo izjavo o vključitvi v VGC Gorenjske in se podpišete na listo prisotnosti.

Lepo vabljeni!

About the Author